Monday, February 5, 2007

Bonbons

C
Ingrediƫnten:
hocolade-bonbons250 gr marsepein
250 gr gepelde walnoten
250 gr gepelde hazelnoten
1 eetlepel chocoladepasta, puur
2 eetlepels roomboter
200 gr extra bittere chocolade of couverture
Hagelslag 'chocolade en hazelnoot'
Bereiding:
Het marsepein glad kneden met 30 gr gemalen walnoten, de chocoladepasta en de zachte boter
Op huishoudfolie uitrollen tot een lap met een dikte van 1 cm en hieruit rondjes steken van 2 1/2 cm doorsnee
Op een plaat leggen en op elk rondje een mooie halve walnoot of hele hazelnoot drukken
In de koelkast stijf laten worden in ongeveer 2 uur
Ondertussen 150 gr chocolade au-bain-marie al roerend verwarmen, laten smelten tot een temperatuur van 55 graden en uit het waterbad nemen
De rest van de chocolade raspen en in delen bij de vloeibare chocolade roeren, zodat deze afkoelt tot ongeveer 30 graden
In een platte schaal een laag hagelslag strooien
De noot-marsepein-bonbons aan een bonbonprikker of fondue-vork steken, door de chocolade halen, even laten afdruipen boven de chocoladepan en op de hagelslag zetten en laten drogen

No comments: