Friday, January 26, 2007

Chocolade

Hier een leuk recept om chocolade te maken:


Ingrediƫnten
120 gram duivensuiker
300 gram kristalsuiker
1 volle eetlepel cacao-poeder
1 dl water en wat olie

1: los de druivensuiker en de gewone suiker op in gewoon water in heet water. Breng het water aan de kook de oplossing al roerend ongeveer 15 minuten. Als het suikermengsel begint te schuimen wordt het dikker.

2: als de massa geel van kleur is haal dan de pan van het vuur. Laat hem afkoelen tot de massa zo dik is als stroop. Nu giet je een portie ter grote van een schoteltje op de boven plaat,die met olie is in gevet.

3: zodra de buitenrand van het portie omhoog blijft staan als je hem met een lepel optilt kun je verder. Strooi er wat cacao over en kneed het snel door elkaar.

4: terwijl de de massa nog voelt als zachte kei, knipje hen in stukken en stop het in en lucifers doosje. Laat ze afkoelen en hard worden.

zo kun je zelf chocola maken

No comments: